Maak kennis met Kim Steinberg, Dave van Veen en John Verhees. Samen vormt dit drietal Aware4Youth, een zorginstelling gespecialiseerd in het begeleiden van jongeren en volwassenen met verslavingsproblematiek of geestelijke stoornissen. Door hun laagdrempelige contact en diverse ervaringsdeskundigen komt de doelgroep graag bij hen terwijl ze vaak al een hele hulpverleningsgeschiedenis hebben gehad. Aware4Youth gelooft dan ook niet in wachtlijsten en een 9 tot 17 mentaliteit; ze gaan snel aan de slag, ook ’s avonds en in het weekend. Zo kunnen ze direct en adequaat geholpen worden.

Nieuwsgierig naar de werkwijze van Aware4Youth? Lees snel verder.

Hoe is Aware4Youth ontstaan?

Dave: “Ikzelf ben in 2008 zelf client geweest. Ik stoorde me aan het trage proces waarin ik verzeild was geraakt en kwam veel maatschappelijke problemen tegen in mijn eigen herstel. Ik ben daarna mijn verhaal gaan vertellen om ruchtbaarheid en bewustwording te genereren.”

Wat maakt Aware4Youth anders dan reguliere zorg?

Kim: “In 2016 voegde ik mij bij Dave en zijn we Aware4Youth gestart. We richten ons op mensen die vastlopen in de bestaande systemen; de reguliere zorg dus. Ons doel is om mensen weer te laten participeren in de maatschappij; wanneer iemand ‘genezen’ is verklaard wil het nog niet zeggen dat diegene weer meteen aan het werk kan.”

Wat is jouw rol hierin John?

John: “Begin 2019 heb ik me vanuit mijn eigen onderneming bij Aware4Youth gevoegd. Voor ons alle drie was dit de ‘missing link’. Dave weet perfect aan te sluiten vanuit zijn eigen verhaal bij onze doelgroep. Kim weet structuur te brengen en weet onze bedrijfsvoering (wat helaas ook nodig is als zorginstelling) prima te voeren. Ikzelf heb ruim 18 jaar ervaring als zorgprofessional. Daarnaast geven Dave en ik nu samen trainingen op alle facetten die in het brede sociale domein spelen. Wij geloven namelijk oprecht dat een goede professional niet zonder goede ervaringsdeskundige kan en vice versa.”

Wat is de kracht van Aware4Youth?

John: “Onze grootste kracht is dat we 24/7 bereikbaar zijn, en ook direct. We wachten niet eerst totdat de financiering geregeld is, maar we gaan direct aan de slag. Iemand komt bij ons en heeft nú hulp nodig, niet wanneer er geld beschikbaar is. Wij hebben nauw contact met cliënten en staan voor ze klaar, ook als er even geen ‘recht op zorg’ is door wetgeving. Daarnaast hebben we natuurlijk ook nauw contact met ketenpartners zoals zorginstellingen op het gebied van behandeling maar ook gemeentes, politie en woningcorporaties. Daarnaast zijn Dave en John nog actief op het gebied van coaching en trainingen voor grote groepen, maar ook individuele jobcoaching en deskundigheidsbevordering behoren tot de mogelijkheden. Onze trainingen zijn altijd maatwerk. Door de uitgebreide ervaring van Dave vanuit zijn eigen leven – en als motivational speaker – en van mij als professional zijn er binnen het sociale domein weinig vragen waar we geen antwoord op hebben.

Hoe werkt dat dan, als je direct aan de slag gaat?

Kim: “We investeren veel in onze cliënten. Dat voorkomt stilstand. Veel van onze cliënten hebben het stempel ‘zorgmijder’ gekregen, juist omdat ze door stilstand niet vooruitkomen. Dan komen ze bij ons. We werken eigenlijk altijd op indicatie van gemeentes. Inwoners die begeleiding vanuit de gemeente nodig hebben melden zich normaliter zelf bij de gemeente. Deze onderzoekt dan de rechtmatigheid van de zorgvraag. Doordat cliënten rechtstreeks naar ons stappen denken we graag met onze opdrachtgever mee en houden een brede intake waarna we alvast aan de slag gaan. Wij kunnen door onze jarenlange ervaring dan vaak al inschatten of er een indicatie gegeven kan worden. We zorgen er dan (uiteraard met toestemming) ook voor dat de zorgaanvraag bij de gemeente gedaan wordt. Dit doen we middels ons uitgebreide intakeverslag.”

Aware4Youth over Businessdome

John: ‘’Inmiddels zijn we binnen Businessdome alweer verhuisd naar een grotere ruimte. Deze ruimte is voor onze club van alle gemakken voorzien! De laagdrempeligheid en kruisbestuiving vinden wij een groot pluspunt. Zo staan er al een aantal samenwerkingen in de kinderschoenen.’’

Meer weten over Aware4Youth? Neem contact met ze op via aware4youth.nl of via info@aware4youth.nl.

Wil je wat meer informatie of persoonlijk in contact komen met een van ons? Stuur dan een mailtje. Wil je telefonisch iemand spreken, neem dan contact op met John (06 28 10 83 84).

Kim: kim@aware4youth.nl
Dave: dave@aware4youth.nl
John: john@aware4youth.nl